Lindsey

Toen Lindsey in Havo 5 zat had ze eigenlijk nog geen idee wat ze precies wilde doen. Na goed nadenken kwam ze uit bij de lerarenopleiding Engels – 'Ik hield altijd al van de Engelse taal en vond het leuk om mensen iets uit te leggen. Toen ik over de studie tot Engels docent las vielen eigenlijk alle puzzelstukjes op zijn plek.'

 

Op dit moment zit ze in het 4e jaar van de lerarenopleiding Engels en het bevalt haar enorm. Vooral de stages vindt ze één van de leukste onderdelen van haar opleiding. Ze is ontzettend gemotiveerd en is van plan na deze studie nog haar master te gaan halen.

 

Naast haar studie danst ze in een hiphop wedstrijdteam en in haar vrije tijd is ze graag bij haar familie en vrienden.


Lindsey geeft studiebegeleiding en bijles.

  

Damian

Twee jaar geleden heeft Damian zelf, als examenkandidaat, kennis gemaakt met 4YoungTalent – 'Mede door de hulp van 4YoungTalent heb ik mijn Havo diploma met goede resultaten behaald. De kwaliteit en de leuke en prettige sfeer heeft mij doen besluiten om te solliciteren bij 4YoungTalent.'


Inmiddels studeert Damian Integrale Veiligheid in Leeuwarden. Met deze HBO studie hoopt hij door te kunnen stromen naar een officiersopleiding bij defensie.


Damian is echt een 'sociaal dier'. Hij vindt het erg leuk om mensen, jong en oud, te helpen. Zo heeft hij ruim 2 jaar lang als vrijwilliger gewerkt bij de Polder Hoeve, een kleinschalig wooncomplex voor dementerende ouderen, in Breezand. Ook was hij vrijwilliger bij het hertenkamp in Breezand. Zijn sociaal maatschappelijke ervaring zet hij nu in bij zijn werk als studiecoach.


Damian geeft bijles en huiswerkbegeleiding bij 4YoungTalent.

  

Emile

In 2015 heeft Emile zijn HAVO diploma behaald. Hierna is hij Chemische Technologie gaan studeren in Leeuwarden. Een studie met veel exacte vakken, maar ook ruimte voor projecten en experimenten op het lab. Dankzij het afwisselende programma van theorie en praktijk blijft de studie voor hem interessant. Na deze studie hoopt hij verder te gaan in de procestechnologie.


Het helpen van anderen is iets wat Emile graag doet. Hij pakt dit stapsgewijs aan. 'Ik vind het een leuke uitdaging kennis over te dragen, met natuurlijk als uiteindelijk doel het behalen van een diploma!'.


Hardlopen, gamen en series kijken zijn dingen die Emile graag doet in zijn vrije tijd.


Emile geeft bijles Natuurkunde Wiskunde B en Scheikunde.

 

Bas

Na het behalen van zijn Havo diploma besloot Bas om Vwo te doen. Vorig jaar heeft hij zijn bachelor Biomedische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gehaald. Eigenlijk had hij toen hij ging studeren zijn zinnen gezet op Geneeskunde - 'Vooral het leren over hoe het menselijk lichaam exact werkt en hoe je dat kan toepassen in de geneeskunde vind ik heel interessant'. Waar hij destijds was uitgeloot, is hij nu ingeloot! Dit jaar is Bas vol trots begonnen aan de studie Geneeskunde.

 

Bas straalt rust uit en is heel geduldig. Bas zijn motivatie: 'Ik vind het vooral leuk dat het uitleggen van de stof verschilt per persoon en dit maakt het werk heel dynamisch en heel mooi'.

 

In zijn vrije tijd sport Bas veel, leest graag en vindt zijn vrienden erg belangrijk.

 

Bas geeft bijles Wiskunde en Scheikunde.

 

Stefan

Nadat Stefan zijn VWO diploma heeft gehaald, is hij begonnen met de studie Aardwetenschappen aan de VU in Amsterdam. Stefan wist al lang dat dit de richting was die hij op wilde, aangezien hij de onderwerpen die bij deze studie samen komen (o.a. evolutie, platentektoniek en klimaat) allemaal erg interessant vindt. Hij heeft het dan ook erg naar zijn zin.

 

Dingen uitleggen doet hij zijn hele leven al. Op de middelbare school heeft hij veel uitgelegd aan zijn klasgenoten, waardoor ook hij zelf de stof een stuk beter begreep. Uitleggen is dus iets wat hij graag doet. Stefan vindt het ook erg leuk om sociaal contact te leggen. Door deze dingen voelt hij zich bij 4YT erg op zijn plek.

 

Verder speelt hij in zijn vrije tijd piano, gaat hij naar de sportschool en is hij graag met familie en vrienden.

 

Stefan geeft bijles bij 4YoungTalent.

 

Bart

Nadat Bart de Havo heeft afgerond is hij Commerciële Economie gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Bart zit in het 2e jaar en gaat 'fluitend' door zijn studie heen. Hij vindt de opleiding tot nu toe zeer uitdagend, dit zorgt voor de juiste motivatie. Bart heeft een vader die agrarisch ondernemer is en heeft aspiraties om dit bedrijf over te nemen.

 

Bart heeft zelf vanaf het begin af aan bij 4Young Talent op bijles en huiswerkbegeleiding gezeten. Hij kent dus alle ‘ins en outs’ van de organisatie. Sterker nog hij durft te zeggen dat hij een groot aandeel heeft in de opbouw van 4YoungTalent! Door deze ervaringen heeft hij veel geleerd van de studiecoaches en probeert hij dit zelf ook mee te nemen in zijn begeleiding van de talenten.

 

Bart houdt van voetbal en uitgaan.

 

Bart geeft bijles in de vakken Economie en M&O.

 

Dries

Dries is na zijn HAVO Aviation gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam. Dries kon niet goed kiezen of hij een technische of een economische studie wilde gaan volgen. Aviation was de perfecte combinatie van deze twee, met de mogelijkheid om later in één van beide te gaan afstuderen/specialiseren. De opleiding bevalt hem daarom ook goed.

 

Het behalen van een diploma is erg belangrijk. Dries helpt daarom graag jongens en meiden om dit doel te bereiken. Dit kan hij, omdat hij zelf ook bijles heeft gehad en dus weet hoe het is om aan de andere kant van de tafel te zitten. Deze ervaring zorgt ervoor dat hij goed weet hoe je het beste kunt helpen.

 

In zijn vrije tijd is hij met vrienden en doet hij aan voetbal.

 

Dries geeft bijles in Wiskunde en Economie.

 

Britt

Britt wist het al toen ze heel klein was… ‘Later als ik groot ben (het is bij 1.60 gebleven), dan wordt ik juf’.

 

Inmiddels zit Britt in het vierde jaar van de Pabo in Alkmaar en komt haar droom bijna uit. Op haar stage vindt ze het het leukst om de vooruitgang die kinderen maken te zien.

 

Britt staat 3 dagen in de week op het handbalveld. Ze speelt in de dames 1 van JHC. Ze is fanatiek en heeft een echte winnersmentaliteit, maar de gezelligheid in het team vindt ze ook erg belangrijk.

 

Daarnaast houdt ze van lezen. Dit varieert van kinderboeken, zoals ROALD DAHL tot gedichtenbundels, literaire thrillers en romans.

 

De vader van Britt is bloembollenkweker in Julianadorp. Net als haar vader is Britt graag buiten en weet ze van aanpakken.

 

Britt geeft bijles. Ze is gespecialiseerd in het basisonderwijs. Daarnaast is ze een kanjer in Wiskunde. 

 

Jetske

Jetske zit in het examenjaar van het Gymnasium in Alkmaar. Ze heeft gekozen voor het profiel Natuur & gezondheid, aangevuld met de vakken Filosofie en Grieks. Jetske is erg creatief en weet dit op een bijzondere manier toe te passen in haar leermethodes. Haar samenvattingen zijn dan ook erg geliefd onder haar medeleerlingen.

 

Jetske heeft zelf ook een aantal jaar studiebegeleiding gehad bij 4YT… ‘Het is wennen om op de middelbare school de juiste draai te vinden, hierbij heeft 4YT me heel erg goed geholpen. Onder andere door het maken van planningen, waar ik nu een expert in ben ;) .’

 

Naast 4YT werkt Jetske nog bij een supermarkt. Vooral het helpen van haar klanten is hetgeen wat zij zo leuk vindt aan haar werk. Ze doet aan hockey, al 12 jaar! Verder kookt en bakt ze graag.

 

Jetske is een echte all rounder en werkt als junior studiecoach. Ze helpt voornamelijk talenten in de brugklas.

 

Laura

Vorig jaar heeft Laura haar VWO diploma gehaald. Ze studeert nu aan de iPabo in Alkmaar voor leerkracht basisschool. Laura is iemand die gaat voor haar passie. Als VWO-er heeft ze daarom bewust gekozen voor het HBO in plaats van de universiteit.

 

Laura is een sportbeest. Ze voetbalt en zit op de iPabo in de sportklas.

 

Laura geeft bijles wiskunde en helpt tieners van de basisschool met rekenen en taal.

 

Stijn

Op het VWO vond Stijn wiskunde en natuurkunde erg leuk, de keus om naar de TU Delft te gaan was daarom snel gemaakt. Inmiddels zit hij in zijn tweede jaar van Werktuigbouwkunde, een goede keus. Vooral de projecten bevallen hem, omdat je daar duidelijk merkt hoeveel je al kunt (“en ook wat je nog niet kunt”).

 

In zijn vrije tijd besteedt Stijn graag tijd aan zijn vriendin, en loopt hij hard. Ook vindt hij het leuk om te luisteren naar Nederlandse muziek, wat hij in de auto of de douche luidkeels meezingt.

 

Uitleggen vindt Stijn erg leuk om te doen. Hij deed dit al vaak op de middelbare school, en doet dit nu met plezier bij 4YoungTalent. Hij vindt het vooral mooi om het figuurlijke kwartje te zien vallen na een uitleg.

 

Stijn geeft bijles in wiskunde B, natuurkunde en M&O.

 

Janine

Vorig jaar had Janine een beetje pech. Wie had gedacht dat zo’n goede leerling niet zou slagen. Als het om de eindcijfers zou gaan, dan was ze ruim geslaagd. Maar ze had haar eindexamen verpest, waardoor ze niet aan de eis van gemiddeld een 6 voor het eindexamen voldeed.

 

Dit jaar volgt Janine nog 2 vakken om uiteindelijk toch haar VWO diploma te halen. Ze volgt het profiel Natuur & gezondheid. Daarbij heeft ze economie als keuzevak en Duits als extra taal. Janine is sociaal, vrolijk, positief ingesteld en gaat graag om met mensen.

 

Lisa

Lisa zit in het 2e jaar van de iPABO in Alkmaar. Het begeleiden van scholieren en het overbrengen van kennis geeft haar echt heel veel energie - ‘Uit het proces van nul zelfvertrouwen naar een boost van zelfvertrouwen èn goede cijfers haal ik voldoening.’

Op de HAVO waren Lisa haar beste vakken de talige vakken. Naast haar vakken pakket Natuur en Gezondheid had de als keuzevak gekozen voor het vak Duits.

Zelf heeft Lisa ook studiebegeleiding gehad bij 4YT. Dit heeft niet alleen goede cijfers opgeleverd, maar ze is nu ook héél gelukkig ;-) © Sterker nog, ze gaat samen wonen!

Lisa geeft bijles in Nederlands, Duits en Engels. Tevens helpt Lisa kinderen van de basisschool.

 

Naast 4YT werkt Janine als horeca-medewerkster en receptioniste bij het vakantiepark Landal Greenparks in Julianadorp. Drie dagen nadat ze was aangenomen had ze haar, voor de receptie benodigde, taalinsignes (Nederlands, Duits en Engels) al te pakken.

 

Janine kan zich goed verplaatsen in mensen in mensen en vindt snel creatieve oplossingen. Deze talenten komen goed van pas in haar werk - “Ik handel met geduld en interesse alle vragen en zelfs ook klachten op een leuke en efficiënte manier af.”

 

In haar vrije tijd sport Janine veel en gaat ze graag met haar vriendinnen op stap. Na het behalen van haar VWO-diploma heeft Janine plannen om te reizen en te werken in Australië.

 

Janine geeft bijles bij 4YT.

 

Tine

Tine heeft het afgelopen jaar met veel plezier haar studie Biomedische Wetenschappen afgerond aan de VU – ‘En nee, ik wil geen arts worden’. Momenteel heeft ze haar zinnen gezet op een hele leuke Master in Schotland, waar ze volgend jaar aan hoopt te beginnen.

 

Lekker eten is een van haar grote liefdes, net als haar zusje en lieve vriend. Naast het menselijk lichaam heeft ze een passie voor handbal, wat ze zowel speelt als coacht. Verder is ze graag creatief bezig met tekenen en schrijven.

 

De (sport)talenten helpen hun doel(en) te bereiken is iets wat als een rode draad door haar leven gaat.

 

Tine is een all rounder met specialisatie Biologie en Scheikunde. Daarnaast begeleidt ze studiegroepjes.

 

Shanna

Shanna heeft vorig jaar met veel plezier haar studie Onderwijskunde afgerond aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Haar studie was meer gericht op de theorie. Tot op heden heeft ze het echte contact met tieners erg gemist. Dit is juist wat haar erg aanspreekt. Om deze reden is ze gaan werken bij 4YoungTalent – ‘Ik hoop dat ik leerlingen niet alleen kan helpen bij de leerstof, maar ook kan bijdragen op het gebied van bijvoorbeeld hun motivatie en leren leren. Tijdens mijn studie heb ik hier namelijk veel over geleerd’.

 

Naast het werken bij 4YT, werkt ze 4 dagen per week op het Koninklijk Instituut voor de Marine als onderwijs- en kwaliteitsmedewerker.

 

In haar vrije tijd loopt Shanna hard en is ze graag met vrienden. Daarnaast vindt ze een goede serie kijken op Netflix en reizen ook geen straf.

 

Shanna geeft bijles in Wiskunde A en Engels.

 

Tara

Tara heeft het afgelopen jaar haar studie ‘International Studies’ afgerond aan de Universiteit Leiden. Momenteel heeft zij een tussenjaar om werkervaring op te doen en om zich te bezinnen op welke Master ze gaat doen.

 

Tara heeft op de middelbare school altijd veel plezier gehad in Wiskunde. Ze kwam er door de hulp aan haar nichtje achter, dat ze bijles geven erg leuk vindt. Tara is ook sterk in talen maar vooral is zij een geduldige coach die veel begrip heeft voor de onzekere leerling. Stap voor stap helpt ze jou verder op een rustige en volhardende manier.

 

Tara houdt van reizen en ook is zij graag samen met haar familie en vrienden. Ze heeft tijdens haar studie een half jaar in Madrid gewoond en door haar ervaringen maakt ze snel en makkelijk contact met mensen.

 

Tara geeft bijles en begeleidt studiegroepjes.

 

Sven

Na 5 jaar VWO is Sven naar het examenjaar van de HAVO gegaan. Niet dat het op het VWO niet goed ging, maar Sven wilde liever naar het HBO dan naar de universiteit. Sven is Technische Verpleegkunde gaan studeren in Amsterdam. Hij kwam erachter dat het verpleegkundige beroep toch niet helemaal bij hem past.

 

Er wordt vaak ‘paniekerig’ gedaan als je een verkeerde studiekeuze maakt. Bij 4YT zien we dat anders. Je leert jezelf kennen en een jaartje langer of korter studeren maakt uiteindelijk niets uit. Sven heeft ervoor gekozen om zich dit jaar te bezinnen en erachter komen waar echt zijn passie ligt. Volgend jaar gaat hij Biotechnologie studeren in Leeuwarden.

 

Sven zocht een zinvolle bijbaan en is bij 4YT terecht gekomen. Zelf heeft hij ook bijles gehad, dus hij weet hoe het is om aan de andere kant te zitten.

 

Zijn maatschappelijke betrokkenheid komt niet alleen tot uiting bij 4YT. In zijn vrije tijd is Sven vrijwilliger bij de Reddingsbrigade van Den Helder. In de zomer is hij hele dagen te vinden op het strand. Sven is graag met vrienden en houdt van zwemmen.

 

Sven geeft bijles in meerdere vakken. Het is een all rounder.

 

Simone

Pas in het laatste jaar van de Havo ontdekte Simone dat zij ontzettend graag Juf wilde worden en ze begon direct in 2014 aan de iPabo in Alkmaar. Ze vindt het heerlijk om met kinderen te werken en ze van alles te leren. Geen dag in het onderwijs is hetzelfde en er is veel afwisseling. Daarbij vindt Simone dat elk kind recht heeft op het beste onderwijs dat er is en ieder kind alle kansen moet krijgen.

 

Simone: ‘Dat is wat mij zo aansprak aan 4YoungTalent. Als studiecoach kun je precies dat bieden wat die leerling nodig heeft en hem of haar zo verder helpen.’

 

In haar vrije tijd is Simone veel in de sportschool en op de dansvloer te vinden. Ze danst met heel veel plezier Salsa en andere stijlen. Ook houdt ze van uit eten gaan en genieten in de natuur of op het strand.

 

Simone is gespecialiseerd in het basisonderwijs, daarnaast geeft ze bijles Nederlands en Engels.