STUDIE/ BEROEPSKEUZE

Heb je geen idee?

Hulp nodig bij je studie of beroepskeuze?  Dat is niet zo gek als je weet dat er zo veel mogelijkheden zijn. De site Studiekeuze123 telt meer 3000 opleidingen. En dan hebben we het nog niet over associate degree opleidingen, minors, majors en combinatiemogelijkheden. Er zijn minstens duizend verschillende beroepen waar je uit kunt kiezen en ook daarbinnen bestaan weer talloze mogelijke functies en banen. 4YoungTalent biedt  professionele keuzebegeleiding  bij het maken van je studie of beroepskeuze.

Wat levert het op?

Een keuze waar je echt achter staat omdat die gebaseerd is op jouw motivatie en persoonsprofiel. Het draagt bovendien bij aan een beter studierendement  en het verminderen van voortijdig schoolverlaten. Als je het goed aanpakt, kun je de kans vergroten dat je iets kiest waar je nog lang plezier van hebt.

Hoe?

Samen met een coach werk je intensief en effectief aan je keuze en word je uitgedaagd en geïnspireerd in je denkproces. Aanvullend op de bestaande loopbaan oriëntatie begeleiding op school maken we gebruik van innovatieve oefeningen die geruststelling en ondersteuning bieden bij de studiekeuze. Ze hebben tevens tot doel bij te dragen aan flexibiliteit en richting voor de verdere ontwikkeling van je loopbaan. Het zetten van een stap kan in je verdere loopbaan zelfs belangrijker zijn dan het vinden van de best mogelijke stap!

Als je dit traject hebt afgerond weet je welke stappen je gaat ondernemen om je droomtoekomst dichter bij te halen. Het traject bestaat uit 4 sessies. Natuurlijk  kan het traject altijd uitgebreid worden met aanvullende coachings-gesprekken.

Het traject

Het traject ziet er als volgt uit:

  1. Een kennismakingsgesprek. Het is fijn als je ouders/verzorgers er bij zijn. Dit gesprek duurt maximaal 30 minuten en is gratis en geheel vrijblijvend. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw hulpvraag en wat je kunt verwachten.
  2. Daarna maken we een afspraak voor een eerste sessie, waar je een test invult. Deze test biedt informatie over de vraag of je de studiekeuze moeilijk vindt en zo ja welke aspecten van de studiekeuze je dan als moeilijk ervaart.
  3. Tijdens de volgende sessies brengen we jouw ontwikkelpunten ten aanzien van je studiekeuze in kaart. Tussendoor maak je verschillende opdrachten en/of testen. Hiermee kunnen we je zoveel mogelijk maatwerk aanbieden.

Aanmelden?

Gedurende het studiekeuzetraject maak je een stappenplan om tot een concrete studiekeuze te komen. Nog vragen of je aanmelden?