STUDIEBEGELEIDING GROEP 8

Rust en ruimte om huiswerk te maken

In groep 8 wordt huiswerk maken een vast onderdeel van de dagelijkse activiteiten van een kind. Boekverslagen maken, een spreekbeurt voorbereiden en topografie leren. Soms laat het drukke bestaan van een gezin, werk en huishouden te weinig ruimte toe om een kind thuis te kunnen helpen. 4YoungTalent biedt hier de helpende hand.

Met een unieke combinatie van naschoolse activiteiten en studiebegeleiding bieden wij uw kind een fijne plek waar het huiswerk kan worden gemaakt. Wanneer uw kind thuiskomt is het huiswerk af, gegarandeerd. Dit zorgt voor meer rust en structuur.

Tijd voor ontspanning en interactie

Behalve studiebegeleiding biedt 4YoungTalent ook een prettige opvang voor het kind. Als het ‘schoolwerk’ erop zit, is er voldoende ruimte voor ontspanning. De focus ligt daarbij op sociale interactie, educatieve spelletjes doen en creativiteit. Als het weer het toelaat, gaan we naar buiten. TV kijken, gamen, chatten, appen en sms-en is voor een ander moment.

Extra ondersteuning

Soms heeft een kind behoefte aan extra ondersteuning of extra uitdaging. In een klas van dertig leerlingen ontbreekt soms de benodigde tijd en aandacht. 4YoungTalent voorziet in de persoonlijke behoefte van uw zoon of dochter. Zo kijken we samen welke onderdelen extra aandacht nodig hebben. Denk aan rekenen, taal, de Cito-toets of juist extra verrijkings-/verdiepingsmateriaal. We werken in kleine groepjes van maximaal 8 leerlingen. Uiteraard is individuele begeleiding ook mogelijk.

Prettige overgang naar het voortgezet onderwijs

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs verloopt niet altijd even gemakkelijk. Oorzaak: verschil in tempo, lesniveau en de manier van werken. 4YoungTalent zorgt ervoor dat uw kind goed voorbereid en vol zelfvertrouwen aan de middelbare school begint. Samen werken we intensief aan zaken als zelfstandig kunnen werken, motivatie, plannen en ‘leren leren’.

Meer informatie of inschrijven?

Neem contact met ons op. We helpen uw kind graag verder op weg.