TRAININGEN

4YoungTalent verzorgt diverse trainingen zowel op eigen locaties als op scholen.

Van musical naar boekentas vol

Voor veel tieners blijkt de overstap van de basisschool naar de middelbare school groter dan vooraf gedacht. Ze hebben niet alleen te maken met elk uur een ander vak en een andere leraar, maar er wordt ineens ook veel meer zelfstandigheid verwacht.

Daarom organiseren wij speciaal voor groep 8-ers* de training: ‘Van musical naar boekentas vol’. Daarin komen kinderen alles te weten over onderwerpen als “leren leren”, motivatie, mindset en studievaardigheden. Na deze training gaan ze vol vertrouwen naar de eerste!

*Ook voor ouders is er een training beschikbaar. Mail naar info@4youngtalent.nl voor meer informatie.

Training effectieve leerstrategieën en mindset

Leerlingen doen ontzettend hun best met leren, maar toch wil het niet altijd lukken. De oorzaak hiervan zit vaak in de leerstrategieën en mindset van de leerlingen. 4YoungTalent heeft hier een interactieve training over ontwikkeld op basis van onze ruim tien jaar ervaring in de (studie)begeleiding van kinderen en wetenschappelijk onderbouwde interventies o.a. vanuit de cognitieve psychologie.

Tijdens deze training krijgen middelbare scholieren leerstrategieën aangereikt die ze kunnen inzetten tijdens het leren. De leerstof wordt zo verwerkt dat ze die makkelijker kunnen oproepen en beter en langer zullen onthouden. Ook krijgen ze inzicht in hun mindset. Wat voor consequenties deze heeft voor hun leergedrag en hoe ze deze kunnen ombuigen van een vaste naar een groeimindset.

De training is ontwikkeld voor middelbare scholieren en kan ook voor hun ouders worden aangevraagd. Daarnaast is het mogelijk voor scholen om de training aan te vragen voor zowel hun leerlingen als ouders. Ook voor ouders van groep 8 leerlingen is het mogelijk om deze training te volgen, zodat zij hun kind zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij de start op het middelbaar onderwijs.

Leren Leren interventies hebben steevast een positief effect op de leerwinst van leerlingen. Ze verkleinen de kans op leervertraging en leerachterstanden. Lees er meer over op de website van het Nationaal Onderwijs Programma.